Raffinerte retter med ørret

Grillet ørret med tilbehør

Ørret er et godt alternativ om man ønsker å lage mer enn pølse og koteletter på grillen. Om man har gjester som ikke er vant til å spise fisk, kan det være lurt å kjøpe filet uten skinn og ben. Samme regel gjelder for den som kjenner noen kresne barn, som kommer til å harke og skjære grimaser. Ellers er det ingenting i veien for å kjøpe en hel ørret som man kan dele etterpå.

Regn ca. 300 gram ørret per hode, om ikke litt mer. Vask fisken, smør den inn med en blanding av grovt salt, olivenolje eller smør, og pepper. Pakk det hele inn i aluminiums-folie, og la det ligge på grillen i opptil en time. Fisken er ferdig når kjøttet er så mørt at man kan skille muskellagene med en gaffel.

Spennende tilbehør til grillmat

Når man griller er det vanlig å bruke forskjellig kaldt tilbehør. Dette kan være noe så vanlig som tradisjonell potetsalat, men man kan også hente inspirasjon fra ulike andre matkulturer.

Hummus kan serveres både kaldt og varmt, og den kan lages god tid i forveien. En dag i kjøleskapet gjør den faktisdownloadk bedre. For å lage hummus trenger man kikkerter som man koker, og sesamfrø, som man maler, enten i en morter, eller i en food-prosessor. Et annet viktig krydder er spisskummen. Deretter må ertene moses. Det hele blandes så sammen, gjerne med olivenolje, curry eller pepper. Litt sitronsaft er også et godt tillegg. Man kan lage hummus på veldig mange forskjellige vis.

Tradisjonelt serveres hummus sammen med mykt flatbrød, som man bruker til å plukke opp humusen fra en bolle som står midt på bordet. Det er også vanlig å servere stekt lam eller annet kjøtt til retten, men den passer også fremragende til den nevnte ørreten.