Lofotens skjulte skatter

Lofoten har mange skjulte skatter å by på, men landsdelen er allerede godt utforsket av turister, som har funnet mange favoritter på øygruppen.

Svipptur med hurtigruta

I løpet av tiden fra 1893, var hurtigruta lenge den viktigste transportøren av turister som ville nyte det ville Nord-Norge. Selv den dag i dag er Hurtigruta en viktig del av livet på øyene, og selv den dag i dag kommer lokalbefolkningen til kaien for å ta imot skipene. Tidligere ventet man på last og på posten, mens man i dag ofte tar imot turister.download (1)

Hurtigruta har to stoppesteder i Lofoten, Stamsund og Svolvær. Om man er i Lofoten på bilferie kan det være en fin avveksling å stige ombord i båten ved Stamsund, og så ta skipet nordover til Svolvær, hvor man kan overnatte, og så ta båten tilbake neste kveld. Når man først er i Svolvær er det også mulig å besøke Hurtigrutemuseet, før man legger ut på tilbaketuren senere på kvelden.

Husk at det er midnattssol

Husk at det er lyst til langt på natt når man er så langt nord som i Lofoten. Det er derfor ingen ulempe at skipet legger fra kai litt utpå kvelden, både på tur opp og på tur ned. Ruta mellom Svolvær og Stamsund går gjennom Raftsundet og Trollfjorden, og er noe som man bør få med seg. Sundet og fjorden utgjør grensa mellom Lofoten og Vesterålen.

Trollfjorden er mest sannsynlig det mest fotograferte og malte området i hele Vesterålen, og landskapet er meget imponerende den lille fjorden er knapt 70 meter bred ved inngangen, og blir litt bredere når man kommer innover. Den er heller ikke veldig dyp, men det er omlag 2 kilometer til innerst i Trollfjorden. Innerst i fjorden finner man flere kraftstasjoner som ligger fredelig i det urørte landskapet. Dette er definitivt noe man bør få med seg.