Forskjellige turer i Lofoten

Det finnes et stort utvalg av tilbud om utflukter og turer i Lofoten. Man kan selv velge om man ønsker å legge ut på egen hånd, eRamberg,_Lofotenller om man ønsker å ta med seg en fører. Noen ganger er det selvfølgelig lurt å ha med seg noen som kjenner området, mens man andre ganger vil nyte naturen i fred og ro, og i sitt eget tempo. Det er viktig å kjenne seg selv før man legger ut på lengre turer på egen hånd, og man bør kunne litt om uteliv før man tar en hard tur. Området er fullt av bratte fjell, og været kan være vanskelig å forutse. Derfor gjelder også her Fjellvettreglene.

Mange forskjellige utflukter fra Svolvær og Henningsvær

I de større tettstedene, som Svolvær og Henningsvær er man fortsatt tett på naturen og havet, og herfra kan man finne flere organiserte utflukter. Man kan bli med på fisketurer, for å se om Lofottorsken biter, eller man kan dra på Havørn-safari for å få et nærmere møte med livet til havs. For den som liker mer spenning og action finnes det muligheter for å leie dykkerutstyr, og for å snorkle i det klare arktiske vannet. Man kan også leie kajakk og legge ut på gruppeutflukter. Det å legge ut på egen hånd er noe som kun anbefales dem som er kjent, både med kajakk og med de arktiske omgivelsene.

Fisketurer fra Henningsvær

Som alle vet finnes det mange gode fiskeområder i Lofoten, og det er også mulig å bli med på fiskegleden. Fra Henningsvær er det kun 20 minutters tur med båten for å komme ut til gode fiskeområder. Her kan man i tiden rundt mars og april oppleve det historiske Lofotfiske, etter Skrei. I månedene mai og juni er det sesong for steinbit og flyndre, og mulighetene er store for å få vår- torsk. I månedene juli og august kommer storseien, og det er noe som er veldig populært. En sei på 14 kilo kan yte like mye motstand som en sprelsk laks, og det er en nydelig kamp å få en på stanga. Utover sommeren er det også vanlig å treffe på store Makrellstimer, som pleier å gå nærme land. Om man har med seg de små, så er dette en fin anledning for å vekke fiskeglede. Makrellstimer biter på nesten hva det skulle være, og man er så og si garantert at det blir napp.